3. Conference of Creative Industries – Cultural Management

3. Conference of Creative Industries – Cultural Management was held on 27th of November in Rovinj Croatia with guest artists: Hrvoje Hiršl, Liberta Mišan, Dragana Sapanjoš, Valerie Wolf Gang

About the conference (in Croatian):

Faro11 u suradnji sa IKA-om organizira treću po redu konferenciju o kreativnim industrijama. Fokus treće edicije je na kulturnom menadžmentu, karici u produkciji i upravljanju kulturnim sektorom koji u Hrvatskoj ima puno potencijala za razvoj i doprinos ne samo kulturnoj sceni već i gospodarskoj i turističkoj. Konferencija je dvodnevan te ima za cilj razmjenu iskustva i otvaranje novih prilika za mlade kulturnjake (u mendžmentu i produkciji) u Istri i Hrvatskoj.
____________________________________________________________________________
PETAK 27.10.2017.

• Organiziran posjet izložbe TARWUK, Etnografski Muzej Istre, Pazin
• Networking with artists: o umjetničkim rezidencijalnim programima i razvoju*

Zamišljena kao neformalna rasprava u kojoj će umjetnici koji su sudjelovali u raznim umjetničkim rezidencijalnim programima izmjenjivati vlastita konkretna iskustva i znanja o takvim i sličnim projektima za razvoj talenata. U raspravi će se govoriti o tome kako organizirati, održati i unaprijediti programe umjetničkih rezidencija, čemu posvetiti posebnu pažnju, koja je njihova umjetnička, a koja šira, društvena uloga? Vidjeti ćemo i zašto su takvi programi važni, koji je njihov primarni cilj te koji su glavni izazovi. Raspravom želimo ponuditi uvide i saznanja o tome kako najbolje organizirati rezidencijalne umjetničke programe, te potaknuti umrežavanje prisutnih aktera.

Gosti: Hrvoje Hiršl, Liberta Mišan, Dragana Sapanjoš, Valerija Zabret aka Valerie Wolf Gang
Moderator: Boris Vincek
* (Ovaj) dio programa je realiziran putem projekta Međunarodne aktivnosti MP3 platforme koje podupiru Istarska županija i Ministarstvo kulture RH.
___________________________________________________________________________
SUBOTA 28.10.2017.

Predavanja i radionice, utemeljena na vlastitom iskustvu i radu u domeni kulturnog menadžmenta, istarskoj publici predstaviti će prema planu slijedeći gosti:
Marin Lukanović, filmolog, redatelj, oblikovatelj videa i producent iz Rijeke, predsjednica Hrvatske Alijanse Kulture i osnivačica Doors Art Foundation Daniela Urem, Davor Mišković, osnivač Udruge Drugo more i Clubture, Marino Jurcan, predsjednik udruge Metamedij i MP3 platforme čiji je cilj zagovaranje u sklopu osnivanja centra za nove medije, Nataša Bošnjaković, Rebel Kolektiv, privatna tvrtka koja u suradnji sa Muzejom Grada Rovinja – Rovigno i privatnim kolekcionarima realizira izložbe slavnih umjetnika.
*****************************************************************
‹‹Broj sudionika i sudionica je ograničen pa obavještavamo sve zainteresirane da svoje sudjelovanje na konferenciji prijave do srijede, 25. Listopada 2017. na slijedeći mail: ivana@faro11.com‹‹